O Aktivni hiši Lumar

Aktivna hiša je vizija o gradnji objektov, ki nudijo uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Vizija je danes že realnost s projektom "Moja hiša prihodnosti" - prvo aktivno hišo v Sloveniji katere gradnjo lahko spremljate v živo.

Obravnava vidik bivalnega ugodja, vpliva na okolje in vidik rabe energije. Bivalno ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem. S skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije je zmanjšan vpliv stavbe na okolje. Solarna energija je eden od pomembnih virov, ki se ga izkorišča aktivno s sprejemniki sončne energije in fotovoltaiko ali pasivno s toplotnimi dobitki skozi okna. Stavbni ovoj je energijsko učinkovit, s premišljeno izbiro posameznih komponent, ki odgovarjajo zahtevam lokacije in bivalnim potrebam. Z uporabo inteligentnih inštalacij se optimira raba energije.

Ključen je način združevanja vseh treh komponent, ki na koncu dajejo objektu arhitekturno kvaliteto, uporabniku pa zdravo bivalno okolje in udobje.

Aktivna hiša activehouse.info

 

Partnerji pri gradnji projekta moja hiša prihodnosti